Kycklinggratäng med curry
Jag älskar kyckling och curry - kan det bli bättre än denna rätt då?
NEJ! Det kan det inte!
Och jag tycker att det är så himla lämpligt med gratänger,
då det blir så mycket mat!
(Originalreceptet hittat på matklubben.se - har bara ändrat
små detaljer.)
Hoppa inte över detta recept för att det är så många ingredienser,
för det är nog just de många smakerna som gör denna rätt
suuuuuupergod!
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
Margarin till stekning
½ purjolök, grovt hackad
1 röd paprika, hackad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 syrliga äpplen, skalade och hackade
"En halv svamppåse" färska champinjoner, grovt delade
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
5 dl jasminris
Riven ost
Cocktailtomater
Gör så här:
Koka jasminriset och låt det svalna.
Skär kycklingfiléerna i tärningar och stek dem.
Fräs lök, vitlök, purjolök, svamp, äpple och paprika tillsammans
med curry tills grönsakerna mjuknat något.
Blanda sedan med grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpuré,
mango chutney, paprikapulver, salt och peppar.
Rör om väl och låt puttra tillsammans med de färdigstekta kycklingbitarna
några minuter.
Bred det kokta riset i en smord form. Bred över kycklingröran,
strö på ost och garnera med några delade cocktailtomater.
Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader, ca 15 minuter eller
tills gratängen fått fin färg och är genomhet.
sv; vad roligt! följ oss gärna via bloglovin' så missar du inget ;)