Chockerande god chokladkaka!
Om du gillar kladdkaka och choklad - då är detta en kaka för dig!
Den är väldigt "mastig", så den räcker till många. Eller räcker
flera dagar till dig... :)
Chokladtryffelkaka
Ingredienser till kakan:
150 g margarin
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Ingredienser till ”tryffeln”:
1½ dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
½ dl pinjekärnor el. annan garnityr (t.ex strössel)
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör i socker,
kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget, sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda kakan i nedre delen av i ugnen, 175 grader ca 20 minuter.
Kakan ska ej bli helt ”fast”!
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta den ifrån plattan
och rör i den hackade chokladen som får smälta. Rör om.
Om du vill ha pinjenötter som garnityr, så rosta dem i en teflonpanna
och var noga med att röra om ofta.
Låt ”tryffeln” halvstelna i kylen, bred sedan ut den över kakan.
Strö över garnityr (pinjenötter/strössel). Låt kakan stå kallt minst en timme före servering.
Servera med grädde och varma hallon.
MUMSA PÅ!
Chokladtryffelkakan i påskskrud!