Chockerande god chokladkaka!


Om du gillar kladdkaka och choklad - då är detta en kaka för dig!
Den är väldigt "mastig", så den räcker till många. Eller räcker
flera dagar till dig... :)


Chokladtryffelkaka


Ingredienser till kakan:

150 g margarin

3 dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl mjöl


Ingredienser till ”tryffeln”:

1½ dl vispgrädde

2 msk smör

200 g mörk choklad

½ dl pinjekärnor el. annan garnityr (t.ex strössel)


 Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör i socker,
kakao och vaniljsocker.

Rör ner ett ägg i taget, sist mjölet.

Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.

Grädda kakan i nedre delen av i ugnen, 175 grader ca 20 minuter.
Kakan ska ej bli helt ”fast”!

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta den ifrån plattan
och rör i den hackade chokladen som får smälta. Rör om.

Om du vill ha pinjenötter som garnityr, så rosta dem i en teflonpanna
och var noga med att röra om ofta. 

Låt ”tryffeln” halvstelna i kylen, bred sedan ut den över kakan.
Strö över garnityr (pinjenötter/strössel). Låt kakan stå kallt minst en timme före servering.


Servera med grädde och varma hallon.


 MUMSA PÅ!


Chokladtryffelkakan i påskskrud!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: